04A
01
06
previous arrow
next arrow

Woning op het hoogste punt van de provincie Antwerpen

Nog elke dag zorgt de woning voor een vakantiegevoel

In een atypische straat, bergop, doodlopend op een natuurgebied in de provincie Antwerpen, staat een indrukwekkende witte villa met leiendak. Voorheen stond alleen het rechterdeel van het huis er, links stond het vol bomen en struiken. De huidige bewoner, die zijn eigen bouwbedrijf heeft, heeft er zijn ‘perfecte huis’ van gemaakt. Een ruime, lichte woning. Tijdloos en met een hedendaags karakter.

Nog elke dag zorgt de woning voor een vakantiegevoel, volgens de bewoners. “Ik kom op een relaxte manier thuis in deze natuurlijke omgeving”, vertelt de man des huizes. Dat kan ook bijna niet anders. Alleen al de groene voortuin geeft het gevoel alsof je in een park wandelt. Zodra je de voordeur opent, kom je in een donkere hal. De vloer is gemaakt van Belgisch hardsteen, afkomstig uit een oude kerk. Het effect van de donkere sfeer, is dat het zicht op de tuin je niet kan ontgaan. Door de enorme ramen in de woonkamer is het alsof je direct in de tuin staat.

Sprookjesachtig effect

Hoge bomen en kleurrijke planten zorgen voor een sprookjesachtig effect in de tuin. Vanaf de uitnodigende loungestoelen heb je een perfect zicht op het glooiende grasveld, wat wordt doorbroken door een strak zwembad. Vanuit het zwembad duik je zo de jacuzzi in, die onder een afdak aan het huis staat. De grijze achterwand onder het afdak heeft de vrouw des huizes zelf geschilderd; een van de vele klusjes die ze aan de woning heeft verricht. Na het bubbelen heb je de mogelijkheid om fris te douchen, óf je kiest ervoor om stoom af te blazen in de sauna.

Sierschouwen De Backer verzorgde de haarden in de living en de ontspanningsruimte.

Open verbindingen tussen verschillende ruimtes werden gerealiseerd door het plaatsen van smeedijzeren deuren met glas door Alain Mattalé.

De leefkeuken en bar in de ontspanningsruimte werden op maat vervaardigd door Interieurbouw Janssens & Co.


“Ik kom op een relaxte manier thuis in deze natuurlijke omgeving”


De prachtige landschapstuin rondom het huis is aangelegd door de firma Houtmeyers.

Favoriete plekje
De tuinkamer is het favoriete plekje in huis; een open ruimte met grote ramen die uitzicht bieden op het zwembad. Er worden geregeld feestjes gegeven. “Het huis is niet enkel voor ons gebouwd, maar ook om te delen met vrienden”, vertelt de bouwheer. De tuinkamer is naar het huis toe af te sluiten door schuifdeuren. Mocht het buiten regenen; niet getreurd! De aanwezige openhaard kan ook als barbecue dienen.

Tot hoog in de nok
Wat opvalt in de witte tuinkamer zijn de grote eikenhouten balken, die tot hoog in de nok reiken. Deze zorgen voor een natuurlijke sfeer. Een ander natuurlijk element is het marmeren aanrecht in de keuken. Deze is lang en strak en loopt over in de woonkamer. Daar brandt een knapperend vuurtje in een prachtige langwerpige openhaard. Op de wand daarboven is de televisie bevestigd. De loungebank en de kussens voor de openhaard maken deze zithoek compleet en zorgen ervoor dat je optimaal kan relaxen.

Firma Antheunis is verantwoordelijk voor aanleg en onderhoud van het zwembad en leverde de jacuzzi.

Voor deze open badkamer leverde firma Vertommen het volledige sanitair.

Met elkaar in verbinding
De bovenverdieping is één lange gang met dakkapellen die uitzicht bieden over de tuin. Wat je niet vaak ziet, is dat de schuine wand waar de dakkapel in is geplaatst, rond is afgewerkt. In de gang bevinden zich de slaapkamer van heer en dame, een dressing met een kastenwand aan weerszijden en een open badkamer. Een aparte deur leidt naar de slaapkamer van hun dochter. Naast het slaapgedeelte is er ook een relaxgedeelte met een grote hoekbank. Als je vanuit de loungehoek over de reling naar beneden kijkt, heb je zicht op de tuinkamer én dus ook op de tuin. Ondanks de grote perceelbreedte, staan de ruimtes op deze manier toch allemaal met elkaar in verbinding.

Tekst: Juultje Peels
Fotografie: Jaro van Meerten

 

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: